18 Eylül 2013 Çarşamba

battaniye,minik bir çanta ve damacabna kılıfı


Bu battaniyeye yaz sonunda başlamıştım kartopu flora ve ören bayan dora bir çok rengi vardı elimde. Hem onlar değerlensin hemde kızıma battaniye olsun dedim 4 numara tığ ile örüyorum .az kaldı kısa zamanda bitirim gibi geliyor...


Çantayı ınstagramda gezinirken görmüştüm. Tığ işi yapılmış üzeri keçeden süslenmişti. Bende örgüden başladım ama sonra üşenip dikmeye karar verdim. Benim için de pratik olsun dedim. Kumaş ince kot kumaş . içine kapitoneden astar yaptım. üzerinede keçeden göz burun çiçek yaptım . Askısı yine kendi kumaşından basit ama şirin bir çanta oldu. Bir de kalp şeklinde istedi kızım onu alel acele  diktik bi ara onuda eklerim.

Örgü damacana kılıfını filizinevi görmüştüm.Çok beğendim . damacanın tabanı kadar zincir çekerek ikili trabzanla devam ettim. Eksiltmeleri ben yine trabzanla yaptım . Şimdilik üzerinin süslenmesini bekliyorum. Bir kaç ahtapot ve balık yaptım ama kızım kendine oyuncak yaptı.


Güncel bloglara bayılıyorum 2004  yılından beri bir kaç blog açmışklığım var ..O dönemler meraklı olduğum pasta ,polimer kil vs işler ile ilgili. Sıkı bir blog takipçsiyim. Gelin görünki konu yazmak olunca çok miskinim. Günlük iş koşuşturması arasında fırsat bulamıyorum akşamlarıda kızımla geçirdiğimiz zaman içerisinde olmuyor uyuduktan sonra çalışan bayanın ev işleri başlıyor. Yeni başlangıçlar yaptığım günlerde umarım daha çok paylaşımda bulunabilirim. En azından yaptığım ufak tefek bişiler olsa bile. sağlıkla kalın..